מאמר
2009
יונית לבנון
אג'נדה משותפת
אקוסיסטם
ארגון שדרה
בניית אמון
בניית הסכמות
בעיות מורכבות
גיוון וייצוג
גיוס משאבים
השפעה חברתית משותפת
ועד מנהל
חברה אזרחית
חברה ערבית
חשיבה מערכתית
חשיבה תוצאתית
יוזמת Top15
מגזר עסקי
מגזר ציבורי
מגזר שלישי
מדידה משותפת
מו"פ חברתי
מרחבי השפעה
משאבי אנוש
משילות משתפת
ניהול אסטרטגי
ניהול התנדבות
ניהול ותכנון
ניהול חברתי
ניהול ידע
ניהול מענקים
ניהול פיננסי
פילנתרופיה
קולקטיב אימפקט
רב מגזריות
שוויון הזדמנויות
שיווק ופרסום
שילוב והכלה
שינוי מערכתי
שיתוף מקוון
שיתוף ציבור
תהליכי שיתוף בממשלה
תקשורת ודיגיטל
מאמר
2009
יונית לבנון
מחקר משותף של שיתופים וארגון מידות. ממצאי המחקר הוצגו ביום חשיפת מחקרים יישומיים שהתקיים בשיתופים ב-23.6.09
תקציב הפעילות של הארגונים החברתיים בישראל נשען באופן משמעותי על תקציבי קרנות שונות מהארץ ומחו"ל. הקרנות משקיעות משאבים רבים במיון ואיתור הארגונים והפרויקטים בהם הן מעוניינות להשקיע, הן רוצות להבטיח כי השקעתן בקהילה תהיה יעילה ומשמעותית, ועל כן הן מבצעות בדיקות קפדניות לכל ארגון ופרויקט הנתמך על ידן.
מנגד על הארגונים החברתיים להשקיע רבות בעבודה מול הקרנות ובמילוי הדרישות של כל קרן וקרן. מרבית הארגונים מגישים עשרות בקשות תמיכה בשנה למגוון רב של קרנות ולכל קרן דרישות וטפסים ייחודיים לה. בראשית הדרך חשבנו לבדוק את דרכי בדיקת הפרויקטים של גורמי המימון בישראל תוך התייחסות לשלוש קבוצות מרכזיות: מגזר ציבור, מגזר עסקי וקרנות.
אולם, ככל שהתקדמנו במחקר הבנו שהשונות בין שלוש הקבוצות רבה , על כן, בחרנו בשלב זה להתמקד בדרך בדיקת הפרויקטים בקרנות פילנתרופיות. כמו כן, לצורך היכרות ראשונית של תהליכי הבדיקה במגזר העסקי והציבורי נבחרו שלושה גורמי מימון המייצגים קבוצות אלו (שני גורמים עסקיים וגורם ציבורי אחד). מטרת המחקר – שיקוף הדומה והשונה בתהליכי בדיקה ומעקב של קרנות כדי לפתח מנגנונים וכלים לשיפור, ייעול ושיתוף תהליכי העבודה.