מאמר
2011
עטר רזי אורן
אג'נדה משותפת
אקוסיסטם
ארגון שדרה
בניית אמון
בניית הסכמות
בעיות מורכבות
גיוון וייצוג
חברה אזרחית
חשיבה מערכתית
מדידה משותפת
משילות משתפת
מגזר שלישי
ניהול חברתי
פילנתרופיה
קולקטיב אימפקט
רב מגזריות
שינוי מערכתי
שיתוף ציבור
תהליכי שיתוף בממשלה
מאמר
2011
עטר רזי אורן
נייר עמדה זה, שנכתב בידי משרד הקבינט הבריטי ופורסם במאי 2011, נועד למעשה להציג את כל פעילויותיה של ממשלת בריטניה המיועדות לקידום תחום הנתינה בשנים 2011-2012. תרבות הנתינה בבריטניה מפותחת למדי, אך הממשלה לא מסתפקת בכך, מתוך הבנה כי קידום פעילויות נתינה יוכל לקדם עוד יותר את החברה, ושמוטב לתמוך ביוזמות נתינה קיימות במקום להפריע להן.
לצורך כתיבת הדוח ערכה הממשלה התייעצות ארוכה עם יועצים ומומחים, ושיתפה את כל משרדיה כדי לקדם יוזמה זו. בדוח מושם דגש רב על הנושאים הבאים:
הממשלה מזמינה את הציבור הבריטי להציע הצעות לשיפור עבור כל יוזמה ויוזמה המוצגת בנייר העמדה, מתוך מטרה לשמוע את האנשים עצמם העוסקים בנתינה ולהפוך את פעילותה למחוברת לשטח ככל הניתן. נייר עמדה זה מהווה דוגמה מצוינת ליכולתה של ממשלה לקדם את הפעילות הפילנתרופית שמושרשת בחברה, לעשות זאת בצורה כוללת ומתקדמת ותוך שיתוף לא עם גורמים בחברה האזרחית עצמה.
בנייר עמדה זה ממשלת בריטניה מתחייבת להשיג את כל המטרות המוצהרות להלן בתוך שנתיים, ומכריזה על ועידת פסגה שתתקיים בשנת 2012 ושבה ייבחנו הדרכים הטובות ביותר להוצאה לפועל של התמיכה ביוזמות המוצגות. בנוסף, ממשלת בריטניה מתחייבת להשקיע מעל ל-40 מיליון פאונד ביוזמות התנדבות ובפעילויות נתינה בשנתיים שלאחר פרסום נייר העמדה. היא מתחייבת לתמוך במודלים שיאפשרו נתינה נגישה יותר ומזמינה יותר, ולתמוך בצורה יעילה יותר בעמותות ובקבוצות מתנדבים ברמת הקהילה. חברי הממשלה בטוחים שהפעילויות הללו יעודדו פעילות חברתית בהיקף רחב יותר בשכונות שבהן אוכלוסיות נזקקות.
מטרות הנתינה העיקריות המוצגות בנייר העמדה הן:
הפיכת הנתינה לנגישה יותר:
הפיכת הנתינה למחייבת יותר, ע"י:
תמיכה מוגברת בארגונים חברתיים: