נושאים מרכזיים / תיאור מקרה – שימור עובדים בארגון

מאמר מאמר

2012

עדית שדה, שיתופים

תיאור מקרה – שימור עובדים בארגון

במסגרת פורום מנכ"לים מחזור ד' בשיתופים, התקיים מפגש בנושא תפקיד המנכ"ל החברתי בניהול המשאב האנושי. הפורום אירח את אוריאל לדרברג, מנכ"ל פעמונים, ששיתף מניסיונו בתהליך שימור עובדים שהתקיים בפעמונים. להלן תיאור מקרה אשר יכול להוות עבורך, המנכ"ל החברתי/ת, דוגמה לתפיסה ניהולית ולפעולות אפשריות בתחום שימור עובדים.

רקע- מהו שימור עובדים/ מתנדבים?

ניהול תהליכי שימור עובדים הם חלק מתפקיד המנכ"ל החברתי/ת בניהול ההון האנושי בארגון. שימור עובדים מסייע למנכ"ל להוביל את הארגון החברתי למימוש ייעודו, תוך הבטחת חיבור אנשי הארגון לחזון הארגון, מטרותיו ולפעילויות הנגזרות מהם. תהליכי שימור עובדים מתמשכים, המלווים עובדים/ות ומתנדבים/ות לאורך פעילותם בארגון מטפחים את אנשי הארגון ובכך שומרים על יציבות הארגון ומאפשרים עבודה אפקטיבית.

בארגונים בהם לא מתקיימים תהליכי שימור עובדים אנו עדים לתחלופה גבוהה של עובדים/ות ומתנדבים/ות ובמקרים אלו עלול הארגון לסבול מחוסר יציבות ולא פחות מכך מפגיעה במוראל של חברי הצוות/ המתנדבים הנשארים. בנוסף, מחקרים מראים כי זמן הקליטה הממוצע של עובד/ת הוא שישה חודשים (מכניסה לארגון ועד לפעילות עצמאית בו) ובהקשר זה, תהליכי שימור עובדים מבטיחים חסכון במשאבים הרבים (זמן וכסף) הנדרשים בתהליכי איתור, גיוס וקליטה של עובדים חדשים.

מנהלים רבים מניחים כי העלאה בשכר היא פעולה מרכזית בשימור אנשי הארגון, אך למעשה מחקרים מצאו כי על אף החשיבות של ההעלאה בשכר המפתח המרכזי בשימור עובדים הוא פיתוח אופק תעסוקתי וקידום. מעבר לפיתוח אופק תעסוקתי ומסלולי קידום תהליכי שימור עובדים כוללים מגוון פעולות כדוגמת: פיתוח ושמירה על אקלים ארגוני נוח ונעים (החל מפינות ישיבה ראויות במקום העבודה ועד לקיום ישיבות צוות קבועות המאפשרות, בין היתר, גם שיח פתוח), שיחות הערכה קבועות, השתתפות בפעילויות רוחביות של הארגון (וועדות היגוי, צוותי תיקוף וכדו'), ימי צוות, ציון חגים ועוד.  

שימור עובדים בארגון פעמונים

ארגון פעמונים שואף למציאות שבה המשפחות בישראל מנהלות חיים כלכליים מאוזנים ואחראיים בדרך  ישרה, מציאות שתסייע לבניית חוסן כלכלי וחברתי כללי.

להורדת PDF של מאמר זה