נושאים מרכזיים / שאלות ועקרונות מנחים בהקמת אתר אינטרנט

כלי כלי

2010

שיתופים ו-Nptech

שאלות ועקרונות מנחים בהקמת אתר אינטרנט

בכלי שלהלן אנו מעלים שאלות ועקרונות מנחים בהקמת אתר אינטרנט

[כלי זה נכתב בשיתוף פעולה של NPTech ושיתופים]

שאלות ועקרונות מנחים בהקמת אתר אינטרנט: 

א. מיהו קהל היעד שלכם? חישבו (ולא רק על סמך אינטואיציה) לאילו אנשים אתם פונים, מי עשוי להציץ באתר שלכם: לא את מי אתם רוצים לעניין (את כולם!) אלא את מי אתם יכולים לעניין. חישבו גם על קהל קיים וגם על קהל פוטנציאלי.

ב. עיצוב:

1. על האתר להיות ידידותי לתורם, כזה שקל להתמצא בו.

2. שימו לב שהעיצוב, המראה, הפונטים והצבעים זהים למאפייני המיתוג שלכם.

3. על האתר לדבר בשפה שהיא זהה לשאר החומרים הארגוניים שלכם. תורם שמכיר אתכם צריך להרגיש כבר עם כניסתו הראשונה לאתר שהוא אינו זר לו.

ג. איזה מידע או פעילויות התורם מצפה למצוא? המטרה היא שתורם קיים ו\או תורם פוטנציאלי יציץ באתר ויפגע. מה יגרום לו להישאר אצלכם, לרצות לחזור שוב, אולי אפילו לשלוח קישור לאנשים נוספים?

1. דאגו שנושא העיסוק שלכם יהיה במרכז העניינים, בולט ומובן מיד.

2. אל תצאו מתוך נקודת הנחה שתורמים יודעים מי אתם, במה אתם עוסקים ומה בדיוק הצורך החשוב שעליו אתם עונים: הסבירו הכול ובבהירות (גם ויזואלית).

3. אל תשכחו לספק סיפורי הצלחה. תורמים רבים מעוניינים לתרום למשימה "עם קבלות", להשקעה בטוחה.

4. ספרו לתורם מהם הצרכים העכשוויים והעתידיים שלכם – אולי ירצה לתמוך במשהו ספציפי או אפילו למלא משאלה שרק חלמתם עליה. מצאו מקום לספק תפריט אפשרויות תמיכה.

ד. מהן הדרכים היעילות ביותר לעניין אותו בתוכן שלכם? כדי להבטיח שביקור באתר יהיה מעניין ויצור רצון לביקור נוסף, יש ליצור עניין, התחדשות/התעדכנות בכלים שונים. את העניין הזה על תורם למצוא במקומות שונים באתר וזאת באמצעות כלים שונים (ראו חלק ב').

ה. מה יגרום לו לתרום עכשיו? אם עד כה ביצעתם את המלאכה כהלכה, אולי ירצה המבקר באתרכם לתרום עכשיו ומיד. אולי הוא ירצה לחזור ולתרום שוב. ספקו את כל המידע הנחוץ לנתינת תרומה והכניסו כפתורי "תמוך בנו עכשיו" (מסוג Donate Now אוSupport Us ) לאתר שלכם כדי לא לפספס הזדמנות מעין זו. כפתורים אלו צריכים להיות בכל מקום אפשרי באתר ובמידת נראות טובה כדי שתקל על התורם המעוניין לתרום. אפשר גם להשתמש בבאנר (banner). תורמים לא חייבים לחפש איפה באתר החבאתם את הטופס או המידע.

חשוב ביותר: 

1) דאגו שתהליך ההתרמה יהיה פשוט ומובן לכל אחד.

2) ספקו את כל המידע הנחוץ ליצירת קשר אתכם (וכן את שם האדם המסוים בתוך הארגון) כדי שתורם שמעוניין לדבר או לערוך ביקור אצלכם או להתחיל שיחה על סכום באמת גדול יוכל לעשות זאת בקלות.

דוגמא לאתר טוב: טכנודע דורס"ת, מרכז לחינוך מדע וטכנולוגיה.

כלי זה מהווה כלי עזר לשני כלים שיצאו במסגרת ארגז הכלים של שיתופים:

שאלות ועקרונות מנחים בהקמת אתר אינטרנט

המרחבים/סביבות האינטרנטיים שעל הארגון החברתי להימצא בהם על מנת לגייס תורמים ותרומות (כלי שנבנה בשיתוף פעולה של Nptech ושיתופים).

להורדת PDF של מאמר זה