מאמר
2013
רונית עמית ומיכאל קריינדלר
אג'נדה משותפת
אקוסיסטם
ארגון שדרה
בניית אמון
בניית הסכמות
בעיות מורכבות
גיוון וייצוג
חברה אזרחית
חשיבה מערכתית
מדידה משותפת
משילות משתפת
מגזר שלישי
ניהול חברתי
פילנתרופיה
קולקטיב אימפקט
רב מגזריות
שינוי מערכתי
שיתוף ציבור
תהליכי שיתוף בממשלה
מאמר
2013
רונית עמית ומיכאל קריינדלר
מאמר זה מבוסס על עבודת דוקטורט אשר ממצאיה הוצגו ביום חשיפת מחקרים ישומיים ב-23.6.09
המגזר השלישי בישראל הפך בשנים האחרונות לשחקן מרכזי בשדה הכלכלי והחברתי של המדינה. הגידול בהיקפי המגזר והרצון להשפיע על החברה בישראל מציבים בפני הארגונים ללא מטרות רווח אתגרים ניהוליים וארגוניים. לצד השפעתם ונוכחותם ההולכת וגוברת, הם נמצאים בתחרות על משאבים המחייבת אותם להוכיח התנהלות בסטנדרטים גבוהים, והביטויים transparency and accountability הפכו לשכיחים כמעט בכל דיון המתקיים באקדמיה ובשטח.
בישראל מתפתחת גם פילנתרופיה ישראלית המגיעה בעיקר מהמנהיגות העסקית. הם מבקשים להעתיק את ניסיונם המוצלח כמנהלים ומביעים ציפיות מארגונים במגזר השלישי להתנהל על פי קודים הנהוגים במגזר הפרטי.
לא ניתן לתאר את המגזר השלישי מבלי להתייחס למשבר הכלכלי הפוקד אותו בימים אלו. כמו ארגונים רבים בעולם נמצאים אלכ"רים רבים בישראל במלחמת הישרדות. הם נדרשים לתת מענה למספר רב יותר של פונים בעזרת משאבים מדוללים. מגמה זו מציבה בפני המנהלים אתגר משמעותי ומחייבת אותם להציג ביצועיים ניהוליים גבוהים.
מטרתו של מחקר זה הוא לפתח ידע חדש עבור מנכ"לים של ארגונים ללא מטרות רווח כדי שיוכלו לשכלל ולמקסם את יכולתם הניהולית, ובכך להנהיג את הארגונים בראשם הם עומדים למימוש ייעודם ולהגברת האפקטיביות שלהם.