מצגת
2012
תקציר ומצגת בעברית: פז רפפורט
מדריך – תכנית העבודה הפילנתרופית שלך
תקציר:
מדריך זה נכתב על-ידי ארגון היועצים המקצועיים על שם רוקפלר, ארגון ללא מטרות רווח שמסייע לתורמים מכל העולם לעסוק בעשייה פילנתרופית בצורה מחושבת ויעילה. המדריך תומצת לכלי המונגש לכם כמצגת קלה לשימוש.
במדריך מוצגות 5 שאלות חשובות שיסייעו לך לשכלל את תהליך התרומה שלך, במטרה להגיע לתוצאות הטובות ביותר שתרומתך יכולה להשיג. המדריך מפרט כל שאלה, אך משאיר את מציאת התשובות לך, התורם, כדי לסייע לך בתהליך החשיבה. לכל שאלה מובאת דוגמה של פ עילות פילנתרופית שבה עסקו תורמים בתחומים שונים, שיכולה לשמש דוגמה לפילנתרופיה אפקטיבית.
מטרת המדריך היא הפיכת התהליך הפילנתרופי ליעיל, מדויק ומחושב, ולסייע לך במסע הנתינה, שיכול להיות מורכב ומאתגר. אנו מנגישים לך את תקציר המדריך ככלי לשימושך: הוא יכול לסייע לך להבין כיצד ניתן להפוך את תרומתך לאפקטיבית יותר.
למצגת המדריך תוכנית העבודה הפילנתרופית שלך לחץ כאן
למדריך תוכנית העבודה הפילנתרופית שלך לחץ כאן
גוף הכלי:
כמה הגדרות לפני שמתחילים:
- אסטרטגיית פילנתרופיה – תוכנית פעולה מחושבת ומפורטת לטווח ארוך שמטרתה להשיג את היעדים הפילנתרופיים שלך. נקראת לעתים גם גישה פילנתרופית. חלק מהגישות הנהוגות בקרב התורמים העוסקים בתחום הן פילנתרופיה באמצעות מחקר, העלאת מודעות, השפעה על מדיניות ועוד.
- אומדן של תוצאות נתינה – ישנה חשיבות רבה למדידה של השינוי שמביאה פעילותך הפילנתרופית. הערכה של ההשפעה של תרומתך, אפילו לא באופן מספרי, תוכל לתת לך מושג עד כמה פעילותך אכן משפיע ולסייע לך רבות בהמשך הדרך.
- נתינה בזמן חייו של התורם – גישה פילנתרופית המקבלת תאוצה בשנים האחרונות. מדובר בהבנה שעל התורם לעסוק בפילנתרופיה עוד בחייו, ולא לחכות כדי לתרום מהונו בירושתו. יותר ויותר תורמים חותמים על שבועת נתינה, הצהרה פומבית על כך שהם מתכוונים לתרום סכום מסוים בשנים שלאחר פרסום השבועה, ולא להמתין לאחר מותם.
מה במדריך?
- הקדמה – הצגת המדריך ככלי עזר לך, התורם, הכוללת שאלות מפתח שיסייעו לך להגיע למטרות הנתינה שלך.
- חמש שאלות שעליך לשאול במסע הפילנתרופי:
- מהם המניעים שלך לנתינה? עליך להבין מהם מניעיך לפעילות הפילנתרופית בצורה ברורה, משום שתהליך התרומה כולו מתבסס עליהם. תוכנית נתינה שתתבסס על המניעים שלך תהיה מצליחה ויעילה לאורך זמן.
- מהן המטרות שתרצה להשיג? הגדר עבור עצמך ועבור אחרים, השותפים לך במסע הפילנתרופי, את המטרות הפילנתרופיות שתרצה להשיג באמצעות התרומה. רצוי שמטרות אלה יהיו קשורות למניעים ולאמונות שלך. עליך לעבור תהליך בן שלושה שלבים שיסייע לך למקד את תהליך התרומה. תחילה קבע את גבולות המטרה שלך, לאחר מכן התמקד עוד יותר במטרה ספציפית, ולבסוף קבע את השינוי שאותו תרצה להשיג באמצעות תרומתך.
- מהן הדרכים שבהן אתה מאמין שאפשר להביא לשינוי? בחר בדרך שבה אתה מעוניין לתרום, כי דרך זו תשקף את כוונותיך ואת פועלך הפילנתרופי. עליך לבחור באסטרטגיה או בגישה המתאימה ביותר למטרות הנתינה שלך.
- כיצד ניתן למדוד את ההתקדמות? החלט על האופן שבו ניתן למדוד את השינוי שמביאה פעילותך הפילנתרופית. בשל אופי התחום, לעתים קרובות קשה למדוד את מידת ההשפעה של הנתינה באופן מובהק, אך הערכה של הפעילות, גם אם לא אמפירית, תסייע לך להתאים את גישת הנתינה שלך בהתאם למידע שתקבל.
- מי יצטרף אליך למסע? עליך להחליט האם תרצה לפעול בשיתוף פעולה עם אחרים, למשל עם בני משפחתך, לפעול באופן פומבי או אנונימי, להשקיע לא רק את הונך אלא גם מזמנך ומניסיונך, ועוד החלטות שיקבעו את היקף פעילותך הפילנתרופית.
- סיכום – סיכום של הנקודות העיקריות שהוצגו במדריך. בסיכום מוצגות המלצות נוספות שיכולות להפוך את מסע הנתינה שלך למוצלח יותר, כגון עריכת מחקר מקיף ושיתוף פעולה עם אחרים בתהליך הנתינה.