נושאים מרכזיים / סיכום דוח – דור התורמים הבא

מאמר מאמר

2013

תקציר על ידי פז רפופורט

סיכום דוח – דור התורמים הבא

דוח זה, שפורסם בשנת 2013, נוצר מתוך שיתוף פעולה בין מרכז ג'ונסון לפילנתרופיה המעניק שירותים לעמותות ולקרנות באמצעות תוכניות לקידום פעילות פילנתרופית, ועמותת 21/64 המייעצת  בנושאי אסטרטגיה פילנתרופית בין-דורית ומתמחה בבני הדור הבא של התורמים.

דור התורמים הבא הוא למעשה קבוצה קטנה באופן יחסי של יורשים המקבלים ממשפחותיהם ירושות בסכום כולל של 40 טריליון דולר, שרובם מיועדים מראש לפעילויות נתינה. מתוך דור זה יצמחו התורמים המשמעותיים ביותר באמריקה בעתיד. מדובר בתורמים שנולדו בשנים 1964-1980 (דור ה-X) או בשנים 1981-2000 (דור ה-Y), שישפיעו בעתיד ואפילו משפיעים כבר היום על הפילנתרופיה ברחבי העולם. מטרת דוח זה היא להבין כיצד בני דור זה תופסים את עולם הפילנתרופיה, מהם הערכים שלהם, המטרות ודרכי הפעילות המועדפות עליהם, כמו גם מהן האסטרטגיות המועדפות עליהם וכיצד הם בונים את הזהות הפילנתרופית שלהם. הדוח שואף להבין מיהם בני דור התורמים הבא ומה הם חושבים. לצורך איסוף הנתונים נערך סקר מקוון בכל מדינות ארצות הברית, בקרב 310 תורמים בגילאים 21 עד 40, כמו גם ראיונות עומק עם 30 תורמים מקבוצת גיל זו.

מהדוח עולה כי תורמים עתידיים אלה, חלקם יורשים וחלקם אנשי עסקים, לוקחים ברצינות את כל הנוגע לעיסוק העתידי שלהם בפילנתרופיה.

המסקנות העיקריות העולות מן הדוח הן:

  • דור ההמשך מונע מערכים ולא מרצון להרוויח – בני הדור הבא מגיעים ממשפחות תורמים, אך הם לא מעוניינים בתמורה החומרית של הנתינה אלא בתמורה הערכית שלה. הם מונעים בידי ערכים, שאותם הם למדו מהוריהם או מסביהם, ושואפים לשלב בין מורשת הנתינה המשפחתית לבין פילנתרופיה חדשנית. הם נותנים באמצעות אותן השיטות שבהן השתמשו בני משפחתם כדי לתת, אך מחפשים גם דרכים חדשות ומגוונות לנתינה. מעל הכול, הם מוכנים להתחיל את תפקידם כתורמים.
  • השפעה לפני הכול – בני דור ההמשך מבינים את חשיבותה של אסטרטגיה פילנתרופית, ורואים בבניית  האסטרטגיה כגורם העיקרי המבדיל בינם לבין הדורות הקודמים. הם מתכוונים לשנות את האופן שבו ההחלטות מתקבלות ואת האופן שבו נערכים איסוף המידע והדו-דיליגנס (בדיקת הנאותות), תוך שימוש במקורות מידע רבים וכלים רבים לקידום ההשפעה. הם רוצים להביא להשפעה שניתן למדוד, והם רואים עצמם כממוקדים בכך.
  • זמן, כישורים, משאבים וקשרים – דור ההמשך שואפים ליצור קשרים חזקים עם הארגונים והמטרות  שבהם הם תומכים. הם רוצים להקשיב לצרכים שבשטח ולהשתמש בכישוריהם ובניסיונם לצורך מתן מענה, במטרה לפתור בעיות בשיתוף יחד עם האנשים שבהם הם תומכים. הם בעלי קשרים רבים עם עמיתיהם ולומדים דרכם על צרכים ופתרונות פילנתרופיים, ומאמינים ששיתופי פעולה איתם יביאו להשפעה גדולה יותר. הם רוצים להשתמש בממונם, בזמנם, בכישוריהם ואפילו בקשרים שלהם.
  • בניית הזהות הפילנתרופית – בני דור ההמשך של התורמים עדיין מנסים להבין מי הם כתורמים. כולם  מגיעים ממשפחות רבות השפעה, מרגישים כי הם צריכים למצוא את דרכם כעצמאים ועברו חוויות שעיצבו את נקודת מבטם על תחום הנתינה. הם מגבשים את זהותם הפילנתרופית בעיקר באמצעות חוויות אישיות. הם לא ממתינים לגיל מאוחר יותר כדי לגבש את זהותם כתורמים, אלא מתחילים בפעילות הנתינה כבר בגיל צעיר ולומדים תוך כדי ניסוי וטעייה.

ממצאי המחקר יכולים לסייע לנו להבין טוב יותר את דור התורמים הבא, שלא מתכוון לבזבז את כספי המשפחה לשווא. בעודם שואפים להמשיך את מורשת הנתינה של משפחתם ולתרום למטרות דומות, הם מחפשים גם פילנתרופיה חדשנית יותר, בעלת השפעה משמעותית יותר, נתינה מעורבת יותר ומקושרת יותר. הם אומנם רוצים לשנות את פעילות הנתינה מהיסוד, אך לעשות זאת באופן הגיוני, לשפר את העתיד תוך כדי מתן כבוד לעבר.

להורדת PDF של מאמר זה