מאמר
2010
ניבי זאבי עבור שיתופים
אג'נדה משותפת
אקוסיסטם
ארגון שדרה
בניית אמון
בניית הסכמות
בעיות מורכבות
גיוון וייצוג
חברה אזרחית
חשיבה מערכתית
מדידה משותפת
משילות משתפת
מגזר שלישי
ניהול חברתי
פילנתרופיה
קולקטיב אימפקט
רב מגזריות
שינוי מערכתי
שיתוף ציבור
תהליכי שיתוף בממשלה
מאמר
2010
ניבי זאבי עבור שיתופים
במדריך זה דנים נותני מענקים (Grant Makers) מרחבי העולם ביתרונות ובחסרונות הטמונים בעבודה משותפת עם הממשל. על מנת להמחיש שותפות זו, מציג המדריך ארבעה מקרי בוחן. ייחודו וחשיבותו של המדריך טמונה בעובדה שהידע המצוי בו נאסף מאנשים החווים את העבודה המשותפת היומיומית. בשל כך, ניתן למצוא במדריך גם טיפים למיקסום ערך השותפות מנקודת המבט של נותני המענקים ושל הממשל.
הרציונל שעומד בבסיסה של העבודה עם הממשל הינו חשיבה אסטרטגית על עשייה של הממשל בסיועה של הפילנתרופיה ויצירת מערכת יחסים אשר תאיץ תהליכים, תמנף משאבים ותבטיח תמיכה מתמשכת לטווח ארוך.
בשנים האחרונות ניכר כי שיתוף פעולה זה נמצא במגמת עלייה ברחבי העולם ובנושאים מגוונים.
לעבודה משותפת עם הממשל חוקים משלה ולכן, חשוב ללמוד את הממשל ואת "חוקי המשחק"; להתאים את העבודה לסביבת הממשל וכל הכרוך בכך לאור העובדה כי העבודה המשותפת עם הממשל נעשית בסביבת עבודה לא מוכרת לנותני מענקים.
מטרת מדריך זה הינה למלא את הפער שנוצר בין הרצון לשיתוף פעולה בין נותני מענקים לממשל לבין המציאות הקיימת. במדריך מופיעות דוגמאות רבות למגוון רחב של שיתופי פעולה בנושאים שונים הפונים לבעיות בעלות משמעות מקומית, לאומית וגלובלית. המדריך מחולק ל- 6 חלקים: מדוע קיים צורך לעבוד עם הממשל (עמ' 2); דרכים לעבודה עם הממשל (עמ' 5); איתור שותפים ופרויקטים (עמ' 10); ארבעה מקרי בוחן (עמ' 14); ניהול מערכת יחסים עם שותפים מהממשל (עמ' 18); עשה את שיעורי הבית: למד על הממשל ודרכי הפעולה שלו (עמ' 24).
מקורות: המדריך נכתב בשנת 2010 על ידי Anne Mackinnon and Cynthia Gibson ובמימון קרן פורד.
המדריך נכתב במסגרת ארגון Grant Craft – פרויקט שהוקם על ידי קרן פורד ומטרתו קידום קהילה של ידע ופרקטיקה בתחום כתיבת/מתן מענקים (Grant Makers). זאת, באמצעות פיתוח רעיונות, שיכלול מיומנויות ושיתוף בידע (הצלחות, קשיים ואתגרים) תוך שימוש במדריכים.