מאמר
2020
אילה הורביץ
אג'נדה משותפת
אקוסיסטם
ארגון שדרה
בניית אמון
בניית הסכמות
בעיות מורכבות
גיוון וייצוג
חברה אזרחית
חשיבה מערכתית
מדידה משותפת
משילות משתפת
מגזר שלישי
ניהול חברתי
פילנתרופיה
קולקטיב אימפקט
רב מגזריות
שינוי מערכתי
שיתוף ציבור
תהליכי שיתוף בממשלה
מאמר
2020
אילה הורביץ
לתקשר עם הציבור בימי אי וודאות
משרדי ממשלה, עיריות, מועצות מקומיות, ארגונים עסקיים וחברתיים – כולם מצאו עצמם עם פרוץ משבר הקורונה העולמי נדרשים לקבל החלטות רבות המבוססות על הנעשה בשטח, ואשר מצריכות איסוף מידע וצרכים מהאזרחים והתושבים בזמן אמת. בתוך הכאוס המערכתי, הכלים הדיגיטליים והרשתות החברתיות היוו כלי מרכזי להעברה ולאיסוף של מידע מסוגים שונים.
תהליכי שיתוף ציבור מקוונים (Online Public Participation/Engagement) מעצם היותם מבוססים על פלטפורמות טכנולוגיות, מצריכים רמה מסוימת של אוריינות בכלל ואוריינות דיגיטלית בפרט, גישה ומודעות למדיום, מצב כלכלי שמאפשר ציוד קצה דרכו ניתן להתחבר לרשת ועוד. גם אם נדמה לנו שהיום כולם מחוברים, לא כולם מחוברים באותה מידה, והמשמעות היא שתהליכי שיתוף ציבור מקוונים הם מראש נגישים יותר לחלקים מסוימים באוכלוסייה, ופחות לאחרים.
דווקא משום כך, בימי משבר ובתקופות של אי וודאות, כאשר המדיום הדיגיטלי הוא כלי מהותי בתקשורת עם הציבור ובאיסוף המידע ממנו, חשוב שמנהלי/ות התהליכים יקדישו מאמץ לערב בהם אוכלוסייה מגוונת, בדגש על אלו שגם בימי שגרה קשה להם יותר להשמיע את קולם.
איך עושים את זה? במאמר זה תמצאו המלצות, עקרונות וקווים מנחים שיוכלו לסייע. אלו נכתבו על סמך הניסיון שלנו בשיתופים בתהליכי שיתוף מקוון בשנים האחרונות, ובעקבות חומרים שהועברו בסמינר שעסק בנושא Online Public Participation בו הייתה לנו הזכות להשתתף בחודש יוני 2020.